Varaa aika numerosta 0445583545

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on lihasten ja pehmytkudosten muokkaamista ja venyttämistä erilaisin hierontaottein. Näitä ovat mm. sively, hankaus ja pusertelu.

Klassinen hieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa, laukaisee lihasjännityksiä, auttaa päänsärkyyn, poistaa kehosta kuona-aineita, nopeuttaa imunesteen kulkua ja auttaa palautumaan urheilusuorituksen jälkeen (kts. urheiluhieronta). Hieronnasta saa usein apua edellä mainittuihin asiohin, mutta vaikutukset voivat olla yksilöllisiä.

Miten hoito tapahtuu

Hoidon kulku riippuu hierottavasta alueesta. Kokovartalohieronnassa asiakas riisuutuu alushoususilleen ja asettuu hoitopöydälle vatsalleen (hieroja poistuu huoneesta siksi aikaa). Kokovartalohieronnassa hoito aloitetaan yleensä jaloista ja edetään ylävartalon suuntaan.

Puolihieronnassa (ylä- tai alavartalo) tai niska-hartiahieronnassa puolet vaatteista voidaan jättää päälle.

Tehokas hieronta saattaa tehdä kipeää varsinkin jos lihaksesi ovat jumissa, mutta sen ei pidä olla kidutusta. Jos hieroja hieroo liian kovaa, sano hänelle rohkeasti. Hoito kestää varatusta ajasta riippuen 30-100 minuuttia. Hieronnan jälkeen kannattaa juoda pari lasia vettä, jotta keho palautuu hieronnasta joutuisammin. Loppupäivä kannattaa olla tekemättä raskasta työtä.

Sopiiko se minulle

Klassinen hieronta sopii lähes kaikille. Hoidon esteenä voi kuitenkin olla:

  • Tulehdus (mukaan lukien kuume)

  • Syöpä

  • Verenvuototauti

  • Laskimotukos

  • Tyrä

  • Tuore vamma (esim. palovamma, murtuma, tikattu haava)

Jos epäilet, sopiiko klassinen hieronta sinulle, ota yhteys hierojaan tai lääkäriin.

Ajan klassiseen hierontaan voit varata numerosta 044 558 3545