Varaa aika numerosta 0445583545

Kuivakuppaus (imukuppihieronta)

Mitä kuivakuppaus on?

Kuivakuppaus/liukukuppaus/imukuppihieronta on vanha hoitomuoto, jota käytetään erityisesti lihashuollon osana. Siinä pehmytkudosta hoidetaan imukupeilla nostelemalla ja liu’uttamalla. Teho perustuu imukupin muodostamaan alipaineeseen, joka vetää pehmytkudosta kupin sisään.

Kuivakuppaus on yleisesti käytetty, turvallinen, veretön ja kivuton hoitomuoto, jota käytetään yleensä perinteisen hieronnan apuna ja sen tehostamisessa.

Hoitotapahtuma

Imukuppihieronnassa pehmytkudosta hoidetaan imukuppien avulla. Aluksi iho rasvataan hyvin, mikä mahdollistaa imukuppien liu’uttamisen sitä pitkin. Hierontaliikkeet ovat yleensä lihasten suuntaisia tai pyöriviä. Imukupit voidaan myös jättää trigger- eli kipupisteiden päälle lihasjännitystä lievittämään.

Imukuppien alipaine saattaa jättää ihoon punaisia jälkiä tai aiheuttaa pieniä verenpurkaumia (eli mustelmia), mutta nämä eivät ole vaarallisia ja häviävät yleensä parissa päivässä. Hoidon jälkeen kannattaa juoda runsaasti vettä, sillä hoito vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Vilkastuneen aineenvaihdunnan seurauksena olo on usein lämmin ja rentoutunut.

Valittavanasi on kaksi eripituista hoitoa:

  • 30 min. puolihieronta
  • 60 min. kokohieronta

Hoidon vaikutukset ja mahdolliset esteet

Kuivakuppausta/imukuppihierontaa käytetään yleensä perinteistä hierontaa tehostamaan. Hoidon vaikutuksia voivat olla mm. aineenvaihdunnan vilkastuminen ja kuona-aineiden poistuminen, turvotuksen väheneminen, lihasjännityksen laukeaminen ja selluliitin siliäminen.

Hoito sopii lähes kaikille, mutta estäviä tekijöitä voivat olla mm. vaikea sydänsairaus, verenvuototauti tai verenohennuslääkkeet, syöpä, akuutit vammat ja haavat sekä erityisen herkkä iho. Konsultoi tarvittaessa lääkäriä tai hierojaa ennen hoitoa.

Varaa aika imukuppihierontaan soittamalla numeroon 044 558 3545