Varaa aika numerosta 0445583545

Lymfahieronta

lymfahieronta äänekoski

Mitä lymfahieronta on?

Lymfa- eli imunestehieronnalla pyritään tehostamaan lymfanesteen kierron häiriöitä (ts. turvotusta) erilaisin hierontamenetelmin.

Lymfa- eli imuneste on kudosnestettä, jota tihkuu hiusverisuonten seinämistä ulos kudokseen. Normaalisti imuneste poistuu nk. imusuonistoon, josta se kierrätetään imusolmukkeiden kautta takaisin verenkiertoon. Joskus kuitenkin lymfakierto häiriintyy, eikä kudosneste poistukaan kudoksesta, vaan jää aiheuttamaan turvotusta.

Hoitotapahtuma

Turvotusta voidaan pyrkiä vähentämään lymfahieronnalla. Siinä vamma-aluetta ja sen ympäristöä käsitellään kevein, tasaisin ja pumppaavin ottein, joiden avulla imunestekiertoa pyritään aktivoimaan. Hieronta on kevyttä, rentouttavaa ja kivutonta.

Valittavanasi on kolme eripituista hoitoa:

  • 30 min. Tässä ajassa voidaan hoitaa yksi vamma-alue, kuten jalat tai kädet.
  • 60 min. Tunnin aika sopii, kun hoidettavia alueita on useampi (ylä- tai alavartalo) tai kun joku alue vaatii perusteellisempaa hoitoa.
  • 120 min. Kahdessa tunnissa voidaan hoitaa koko vartalo perusteellisesti.

Hoidon vaikutukset ja mahdolliset esteet

Lymfahierontaa voidaan käyttää monenlaisissa tilanteissa. Sillä voidaan hoitaa erilaisista vammoista (esim. murtumat ja nyrjähdykset) tai kroonisista sairauksista (esim. reuma, fibromyalgia) johtuvaa turvotusta. Myös leikkausten jälkeistä sekä toiminnallista (esim. liikkumattomuudesta johtuvaa) turvotusta voidaan hoitaa lymfahieronnalla.

Esteitä hoidolle voivat olla tuore laskimotukos, akuutti infektio, flunssa tai kuume sekä vakava sydämen tai munuaisen vajaatoiminta. Varmista hoidontarpeesi lymfahierojalta tai lääkäriltä.

Varaa aika lymfahierontaan numerosta 044 558 3545!