Varaa aika numerosta 0445583545

Meidän tarinamme

14.7.2003 Äänekoskelle syntyi uusi hieronta-alan yritys: Koulutettu hieroja/urheiluhieroja Petri Laajala. Muistan hyvin tuon päivän, kun ensimmäinen asiakas astui ovesta sisään aamulla kello 9.00. Sinä päivänä oli tosi kuuma, ja aurinko porotti sisään valtavista näyteikkunoista. Iltapäivällä hierontatilan lämpömittari näytti +35 astetta! No siinä tuli asiakkaille lämpöhoito kaupan päälle.Ensimmäiset päivät hurahtivat nopeasti. Asiakkaita riitti, ja ajanvarauskirja täyttyi ripeää vauhtia. Pakastin kävi ylikierroksilla tehdessään jääpaloja tottumattomille käsilleni, jotka päivän päätteeksi upotin jäiden sekaan.

Vuodet vierivät, kunnes alkoi liikkua huhuja, että uusi S-market saattaisi vallata aukion ja bussiasema purettaisiin. Niinhän siinä sitten kävi, ja häätö tuli. Ei auttanut muu kuin etsiä uusi toimipaikka.

Löysin kuin löysinkin sattumalta loistavan liiketilan aivan ydinkeskustasta Kauppakadulta, ja vuokrakaan ei päätä huimannut. Ei muuta kuin kamat autoon, ja uudet toimitilat avautuivat Kauppakadulle vuonna 2007. Kipeitä hartioita riitti, ja yritys pyöri loistavasti. Ajattelin, että olen tässä seuraavat 30 vuotta, ja sitten eläkkeelle.Valitettavasti kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan.

Eräänä toukokuisena aamuna ulko-ovi avautui, ja sisään asteli kaksi herraa; toinen osuuspankista ja toinen ulosottovirastosta. Tulivat kuulemma valokuvaamaan tilan, koska se pakkohuutokaupattaisiin, ilmeisesti vuokranantajan ajauduttua taloudellisiin vaikeuksiin.Herrat poistuivat, ja samalla ovenavauksella häipyi myös unelmani. Epätoivo valtasi minut. Pakkohuutokauppa?! Häädetäänkö minut täältä? Miten käy firman?

Alkujärkytyksestä toivuttuani aloin saada vastauksia kysymyksiini ja aloin miettimään miten saisin pidettyä liiketilani. Päätin, että minun tilaanihan ei kukaan vie, ja ostan sen takaisin. Mutta millä rahalla? Vaikka asuntolainat painoivat päälle, eräs pankinjohtaja ymmärsi tilanteeni ja myönsi lainan liiketilan ostamiseen. Tietenkin sillä ehdolla, että hinta ei nousisi aivan mahdottomaksi.

Sitten koitti se päivä, jolloin pakkohuutokauppa suoritettiin. Kilpailin liiketilasta kahden muun innokkaan ostajan kanssa, mutta sain kuin sainkin ostettua sen takaisin itselleni. Tämän jälkeen Jyväskylästä takaisin Äänekoskelle ajoi maailman onnellisin mies. Nyt kukaan ei voi häätää minua omalta tontiltani.Elämä jatkui, eläkepäivät “lähestyivät” kovaa vauhtia, ja kauppa kävi juuri remontoidussa liikkeessäni. “Täältä minä jään eläkkeelle”.

No eihän sekään mennyt suunnitelmien mukaan… Kuvioihin tuli paikallinen kuntosaliyrittäjä, joka oli jo pari kertaa aiemminkin yrittänyt houkutella siirtymään Kuntokeskukselle. Noh, kolmas kerta toden sanoo, ja yritykseni muuttikin uusiin tiloihin Kuntokeskukselle. Homma alkoi luistamaan ja työkaverit olivat mukavia. “Täältä minä jään eläkkeelle”.

No kuten varmaan arvaattekin, niin eihän se niin mennyt. Vuonna 2016 vaimoni Cecilia muutti Chilestä tänne Suomeen, ja kerrostalokolmio alkoi käydä ahtaaksi. Olihan meidän taloudessa hetkittäin jopa kuusi ihmistä. Aloimme etsiä uutta kotia, ja seuraavana vuonna tärppäsi. Suksitieltä löytyi sopivan kokoinen omakotitalo. Alkoi armoton remontti, ja autotalli sai väistyä uuden toimipisteeni tieltä. Vihdoin 1.6.2017 uudet upeat tilat avautuivat kotimme päätyyn.

Nyt vuonna 2018 yritykseni on ollut pystyssä jo 15 vuotta, ja helmikuussa Cecilia liittyi yritykseen, ja elämme tämänhetkistä unelmaamme. Minä urheilu- ja perinteisen hieronnan parissa, Cecilia kuumakivihieronnan ja Intialaisen päähieronnan merkeissä. Tämän vuoden aikana tarkoituksenamme on laajentaa valikoimaa, ja palveluita tuleekin piakkoin lisää.

Meidän tarinamme jatkuu, ja sen olen yritysmaailmasta oppinut, että kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan. Eläkää elämäänne ja toteuttakaa omat unelmanne!

Terveisin Petri & Cecilia